Prikaz

Kenija Masai 250g (R&B Cafe)

9,00

Ta kavna zrna kakovosti AA gojijo v regiji Kirinyaga ob vznožju gore Kenije na nadmorski višini 1.400 m, kjer kavovec koristi rdečo vulkansko zemljo in idealne temperature. Oznaka AA se nanaša na velikost kavnih zrn (AA, AB, A itd.), ta klasifikacija pa se v Keniji skupaj z gramaturo uporablja za določanje kakovosti. Zrna kakovosti AA18 spadajo med 10 % najboljših zrn, pridelanih v Keniji. 

Kavne jagode nabirajo med aprilom in junijem in ponovno od oktobra do decembra, nato jih operejo in posušijo na soncu ter ročno preberejo, da v vašo kavo pride samo najboljše zrno.

Strokovnjaki to vrhunsko kavo ocenjujejo za »šampanjec« med kavami zaradi njene izrazite, a nikoli preveč vsiljive kislosti, močnega telesa, vonja po jagodičevju in aromah jasmina in cedre.

Nadmorska višina: 1400-1800m
Sorte: SL28 & SL34. Edinstvena in kompleksna, redko najdena zunaj Kenije.
Note: rdeče jagodičevje, sadna in sladka
Arome: Kompleksne, sadni okusi (jagodičevje, citrusi), močno telo. Ni za tiste, ki ne marajo pretirane kisline v svoji skodelici kave!

Praženo v Sloveniji

Dostava po pošti po celi Sloveniji

Dodaj v košarico

Honduras Bio DECAF Kava (250g)

7,50

Slastna, brez kofeinska kava iz porekla Honduras, La Paz.

Pražena v Ljubljani.

Dodaj v košarico

Kolumbija Supremo Huila 250g (R&B Cafe)

8,70

To kavo gojijo v regiji Huila v južnem delu Kolumbije. Regija je po mnenju mnogih gojilnica najboljših kav na svetu, in sicer zaradi številnih nagrad za odličnost, ki so jih osvojili tamkajšnji okoljsko zavedni kmetje. 

Kava raste v blagem podnebju na približno 1.700 m nadmorske višine v pogorju Andov, zrna pa so sort bourbon, typica in castillo.


Nabirajo jih aprila ali maja in nato še med septembrom in decembrom, zatem jih operejo in posušijo na soncu. Po zaslugi kombinacije nadmorske višine in podnebja kavo odlikuje uravnoteženost telesa in kislosti.

Nadmorska višina: 1350-1800 m
Sorte: Bourbon, Typica & Castillo
Note: karamela, pasijonka in breskev
Arome: dobro telo, dolgotrajen pookus črne čokolade

Praženo v naši mikropražarni v Ljubljani

Dostava po pošti po celi Sloveniji

Dodaj v košarico

Kuba Serrano 250 g (R&B Cafe)

9,00

Kuba, država cigar, politike, salse … in kave, na katero smo skorajda pozabili zaradi ameriškega embarga na otoške izdelke. Država je danes ena najmanjših proizvajalk kave na svetu.

Toda kavo gojijo na Kubi od sredine 18. stoletja. Ko so francoski kmetje pribežali tja pred revolucijo na Haitiju, so se kavne plantaže z zahodnih nižavij razširile na bližnja gorska območja. Kuba je na vrhuncu proizvodnje sredi petdesetih let 20. stoletja izvozila več kot 20.000 ton kavnih zrn na leto.

Od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja lahko zahvaljujoč prizadevanjem nekaj strastnih proizvajalcev ponovno odkrivamo kavna zrna, ki rastejo v pogorju Sierra Maestra na vzhodu otoka.

Nadmorska višina: 1300-1400 m
Sorte: Typica
Note: note oreha
Arome: pomembno telo, vztrajen pookus in jasno dojemanje, ki nam v ozadju pripelje okus kakavovega zrnja in sladek tobak za pipo

Praženo v Sloveniji

Dostava po pošti po celi Sloveniji

Dodaj v košarico

Etiopija Yirgacheffe Mocca Amara 250g (R&B Cafe)

8,90

Gojenje kave se je začelo v Etiopiji. Legenda pravi, da je bil neki pastir presenečen nad nenavadnim vedenjem ene iz med svojih koz, ki jo je videl smukati rdeče jagode z grmovja. Tako se je odločil, da bo čudežne jagode pokusil še sam!


To kavo, ki je pridobila visok status med afriškimi kavami, gojijo v regiji Yirgacheffe na nadmorski višini med 1.700 in 2.200 m. Kavne jagode nabirajo med oktobrom in decembrom, nato jih operejo, posušijo na soncu in ročno preberejo, da poberejo le najboljše. 

V skodelici dobimo kavo zelo nežne kislosti, telesa in okusa. Da bi iz nje pridobili čim več okusa, jo pripravite kot filter kavo ali espresso.

Nadmorska višina: 1800-2200 m
Sorte: Heirloom (avtohtone v Etiopiji)
Note: cvetlične
Arome: živahne kisline, limona, spominja na čaj

Praženo v Sloveniji

Dostava po pošti po celi Sloveniji

Dodaj v košarico

Brazilija Bourbon Rojo 250g (R&B Cafe)

7,90

Espirito Santo do Pinhal je območje v zvezni državi São Paulo, od koder izvira ena najboljših brazilskih kav. Brazilija je največja proizvajalka kave na svetu in se ponaša z bogatim strokovnim znanjem, ki se odraža v proizvodnji vrhunskih kav.


Ta kava je sorte bourbon red, ime pa je dobila po francoskem otoku Reunion v Indijskem oceanu, ki se je nekoč po znani kraljevi rodbini imenoval Bourbon. Gojijo jo na nadmorski višini med 1.100 in 1.200 m, nabirajo vsako leto med junijem in avgustom, nato pa v celoti naravno posušijo na soncu.

V skodelici tako dobimo presenetljivo, odlično uravnoteženo kavo žametnega in kremnega telesa ter sladkega okusa s srednjo in prijetno kislostjo..

Nadmorska višina: 1100-1200 m
Sorte: Bourbon Red
Note: lešnik, čokolada
Arome: popolno ravnotežje, žametno, note črne čokolade in vanilije

Praženo v Sloveniji

Dostava po pošti po celi Sloveniji

Dodaj v košarico
Niste našli željenih izdelkov?
Pustite nam kontakt, da vas bomo lahko obvestili o novih izdelkih, receptih, akcijah in novih funkcijah na našem portalu.
Obvestite me
Vaših podatkov ne bomo delili z drugimi.
close-link