Show

BIO pirina ostra moka 1kg (Pri omi Neži)

3,30
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit. Mehka moka in ostra moka se razlikujeta po velikosti delcev moke (presejani skozi različna sita). Ostro moko dobimo pri sejanju skozi srednje gosta sita. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico

BIO sončnična semena 250g (Pri omi Neži)

3,00
Sončnična semena so bogat vir rastlinskih beljakovin ter vitaminov (vitamin E, B6) in mineralov (selen, baker, kalcij, magnezij). So odličen antioksidant. Sončnična semena so okusna, hrustljava in jih zato brez kakršnih koli težav lahko vključimo v našo prehrano. Uporaba: lahko jih potresemo po solati, dodamo kosmičem, vmešamo v jogurt, riž, testenine, testo za kruh ali piškote. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico

BIO lanena semena 300g (Pri omi Neži)

3,00
Lanena semena so lahko rumeno-zlate ali rjave barve in po okusu spominjajo na oreščke. Laneno seme številni označujejo celo kot eno izmed najbolj zdravilnih rastlin na svetu, saj pripomore k zmanjšanju tveganja za srčne bolezni in preprečuje celo srčno kap. Laneno seme zvišuje raven koristnega holesterola HDL in znižuje raven škodljivega holesterola LDL. Bogato je tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami omega 3, vsebuje veliko mineralov in vitaminov. Vsebujejo 40% olja, ki vsebuje 50% omega 3 nenasičenih maščobnih kislin in 17 % omega 6 maščobnih kislin. Višje koncentracije omega 3 maščobnih kislin ni v nobenem drugem rastlinskem olju. Poleg dobrih maščob vsebuje laneno seme tudi beljakovine, vitamine in nikotinsko, folno in pantotensko kislino. Laneno seme je ravno zaradi bogate vsebnosti koristnih maščobnih kislin odlično prehransko dopolnilo. Uporaba: Lanena semena je priporočljivo pred zaužitjem namočiti v vodi ali jih tik pred uporabo zmleti. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico

BIO konopljina semena – oluščena 150g (Pri omi Neži)

6,00
Konopljina semena so pridobljena iz navadne konoplje (Cannabis sativa). Oluščena konopljina semena so popoln vir omega maščobnih kislin, rastlinskih beljakovin in vlaknin. Uporaba:  Oluščena semena jedilne konoplje imajo prijeten okus. Zmešajte 1 – 2 namizni žlici semen v smuti, jogurt, v kosmičih ali z vašo najljubšo pijačo. Dodajamo jih lahko sadju, zelenjavi,  juham, testeninam, za izboljšanje okusa in hranljive vrednosti obroka. So odličen dodatek v prehrani športnikov, vegetarijancev in veganov. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico

BIO bučna semena (Pri omi Neži)

3,004,00
3,004,00 Izberite možnosti
Bučna semena so izjemno okusna, vsebujejo pa tudi veliko vitaminov in mineralov (magnezija, železa, fosforja, bakra, cinka, idr.). Poleg vseh zdravju koristnih fitohranil in antioksidantov pa so bučna semena bogata tudi z beljakovinami. Uporaba: Uživamo lahko cela bučna semena, lahko jih zdrobimo in potrosimo v kosmiče, solate, dodamo v kruh, peciva, sokove, zmeljemo v pesto za dodajanje omakam ali kot namaz. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Izberite možnosti

BIO bučno olje (Pri omi Neži)

8,0014,00
8,0014,00 Izberite možnosti
Bučno olje s kmetije Pri omi Neži je visoke kakovosti, nagrajeno z zlatim priznanjem v Sloveniji in Avstriji in pridelano z vso skrbjo po ekoloških načelih. Z ekološkim načinom kmetovanja vplivamo na spreminjanje okolja v bolj zdravega in prijaznega. Stiskano po tradicionalnem postopku toplega stiskanja s praženjem mletih bučnih semen. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Izberite možnosti

BIO sončnično olje (Pri omi Neži)

4,009,00
4,009,00 Izberite možnosti
Hladno stiskano. Zlato priznanje 2017, Dobrote slovenskih kmetij. Hladno stiskano sončnično olje ima prijeten vonj in nekoliko okus po sončničnih semenih. Je zlato rumene barve. Odlikuje se po visoki vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in predstavlja naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vsebuje še vitamine B, D in K, minerale, lecitin in karotinoide, ki so naravno barvilo. Primerno je za pripravo vseh vrst solat, solatnih krem in nadevov, prelivov in drugih hladnih jedi. Odlično je tudi za dušenje in pečenje, zlasti palačink in drugih sladic. Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Motnost olja in usedline so naravni pojav. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Izberite možnosti

BIO ajdova kaša (Pri omi Neži)

2,805,00
2,805,00 Izberite možnosti
Z luščenjem ajde po posebnem postopku dobimo ajdovo kašo. Je vsestransko uporabna, saj se lahko uporablja za pripravo glavnih jedi, prilog in sladic, uživa se kuhana ali pečena. Je prijetnega sladkega okusa po oreščkih. Ajda je zaradi pestre sestave beljakovin primerna hrana za vegetarijance. Primerna tudi za vse, ki so občutljivi na gluten. Priprava: Ajdovo kašo kuhamo v vreli vodi 20 minut. Odlična je za pripravo zakuh v juhi, glavnih jedi, prilog in sladic. Za boljši okus jo lahko pred kuhanjem popražimo v ponvi. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Izberite možnosti

BIO prosena moka 500g (Pri omi Neži)

2,50
Prosena moka je pripravljena iz semen prosa, ki je ena prvih rastlin, ki so jo v evropskem prostoru pričeli gojiti za prehrano ljudi. Proso vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce. Uporaba: Moko lahko uporabimo pri peki kruha in drugih izdelkov. Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico

BIO pirina mehka moka 1kg (Pri omi Neži)

3,30
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit. Mehka moka in ostra moka se razlikujeta po velikosti delcev moke (presejani skozi različna sita). Mehko moko dobimo pri sejanju skozi najbolj drobna in gosta sita. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha. Dostava po pošti po celi Sloveniji
Dodaj v košarico
Niste našli željenih izdelkov?
Pustite nam kontakt, da vas bomo lahko obvestili o novih izdelkih, receptih, akcijah in novih funkcijah na našem portalu.
Obvestite me
Vaših podatkov ne bomo delili z drugimi.
close-link