Ovsena kaša z zdrobom in domačimi jagodami

Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin in zelo ugodno vplivajo na našo prebavo. Bogati so z vitamini, minerali in antioksidanti, če lahko posežemo po bio ovsenih kosmičih, je pa še toliko bolje za naše telo. Pripravimo pa jih lahko na več različnih načinov. Eden izmed njih je tudi v obliki ovsene kaše. Po želji lahko ovsene kosmiče tudi zmeljemo, zaradi česar jih je potrebno manj časa namakati v tekočini ali kuhati, če pripravljamo ovseno kašo.

Ovsena kaša je idealna za majhne in velike otroke, primerna za polnovreden zajtrk, ki nas spomni na mlečen riž in pocrklja brbončice. Kombinacij s sadjem je veliko, lahko uporabimo borovnice, jabolko, rozine ali pa tudi zamrznjeno sadje (najbolje jagodičevje), ki ga v ponvi odtalimo in še toplega vmešamo v že pripravljeno ovseno kašo. V našem receptu bomo uporabili kombinacijo bio ovsenih kosmičev, pirinega zdroba in jagod ter si privoščili zdrav in topel začetek dneva.

Čas priprave

3 minute

Čas kuhanja

7 minut

Skupni čas

10 minut

Sestavine za 2 osebi

- 500 ml mleka
- 6 zvrhanih žlic ovsenih kosmičev
- 2 žlici pirinega ali pšeničnega zdroba za hitro pripravo
- 1 žlička sladkorja
- 6 zrelih jagod
- ščepec soli

Postopek

V kozici na srednji temperaturi do vretja pogrejemo mleko, ki mu dodamo sladkor in ščepec soli. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo kuhalne plošče in dodamo 6 zvrhanih žlic ovsenih kosmičev, premešamo in s stalnim mešanjem kuhamo približno 3 do 4 minute, da se ovseni kosmiči omehčajo. Nato vmešamo še zdrob in stalno mešamo ter kuhamo še nadaljnji 2 do 3 minute. Ovseno kašo postrežemo še toplo, v globoki posodici ali krožniku, in ji po želji dodamo jagode ali drugo sadje, ki ga narežemo na majhne koščke. Namesto sadja, dobro tekne tudi žlička marmelade.

Nasvet

Če je kaša pregosta, dodamo med kuhanjem malo vode ali mleka, dokler ne dosežemo želene gostote.

Namesto sadja lahko dodamo tudi žličko marmelade ali kakava ali naribano čokolado.

Dober tek!

Vas zanima več receptov?

Niste našli željenih izdelkov?
Pustite nam kontakt, da vas bomo lahko obvestili o novih izdelkih, receptih, akcijah in novih funkcijah na našem portalu.
Obvestite me
Vaših podatkov ne bomo delili z drugimi.
close-link