Ajdov krapec

Ajdov krapec, narečno tudi krópec, je tradicionalna slovenska slana ali sladka pogača, ki sodi med posebnosti Prlekije. Ta okusna pogača je izdelana iz tankega sloja ajdovega testa, razvaljanega v krogu ter obloženega s skuto in kislo smetano. A to je le ena iz velike skupine sladkih in slanih pogač, ki so jih poznale in pripravljale naše babice po vsej deželi.

Čas priprave

20 minut

Čas pečenja

30-40 minut

Skupni čas

60 minut

Sestavine

Testo:

- 200 g ajdove moke
- 100 g pšenične moke
- 2 dcl vrele vode
- sol

Nadev:

- 500 g skute
- 2 dcl kisle smetane
- jajce

Postopek

Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, premešamo in počakamo, da se ohladi. Nato dodamo pšenično moko in vse sestavine zgnetemo v testo in razvaljamo v velikosti loparja. Na vrh damo skutni nadev. Pečemo na 180 stopinj pribl. 30-40 minut. Dober tek!

Vas zanima več receptov?

Niste našli željenih izdelkov?
Pustite nam kontakt, da vas bomo lahko obvestili o novih izdelkih, receptih, akcijah in novih funkcijah na našem portalu.
Obvestite me
Vaših podatkov ne bomo delili z drugimi.
close-link